niceaassociation@gmail.com

info@niceader.org.tr

ÜYE OL
Katılımcımız Melike, Erasmus Deneyimlerini Bizimle Paylaştı!
Buradasınız: Anasayfa / Bizden Haberler
30 Kasım 2023, Perşembe
Katılımcımız Melike, Erasmus deneyimlerini bizimle paylaştı!
Melike daha önce hem bizimle hem de başka kurumlar ile Erasmus+ projelerine katıldı. Ondan deneyimlerinden birini aktarmasını istedik. Sizlere de ilham olması için aşağıda Melike’nin kelimeleri ile deneyimini paylaşıyoruz. İyi okumalar!
Katılımcımız Melike, Erasmus deneyimlerini bizimle paylaştı!

“Bu renkli kare, 2023 yılının haziran ayında Slovakya’da gerçekleşen In &out training eğitimden geriye kaldı. 6-13 Haziran tarihlerinde Slovakya’nın Cadca kentinde 8 farklı ülkeden 32 gençlik çalışanı bir araya gelerek bir hafta süren yoğunlaştırılmış eğitim programlarına katıldık. Eğitimlerimiz sırasında Öğretim görevlisi ve doktorlardan ilk yardım eğitimine, ormanda gerçekleştirilen keyifli parkurlarla donatılmış hayatta kalma eğitimlerine, yeni aktivitelerin verdiği ilhamla ortaya çıkan sentez etkinlik fikirlerine ve harika takım oyunlarına yer verildi.

Eğitim boyunca katılımcılar birbirlerini tanıma, uygulamalı ve coşkulu aktiviteler öğrenme fırsatı buldu. Kültürel etkinlikler, diğer kültürleri ve gelenekleri öğrenme fırsatı sundu. Her millet kendi geleneksel halk oyunlarını, kültürel şarkılarını, yiyecek ve içeceklerini sundu. Saat 7.45’te sabah oturumuyla başlayan eğitim programı, gönüllülerin bir araya gelerek egzersiz yapmasına olanak sağladı. Kahvaltı ve akşam yemeği rastgele oluşturulan katılımcı gruplar tarafından hazırlandı ve bu sorumluluk, bütün için birlikte çalışma şansıydı. Slovakya’daki okulları ziyaret ederek tekerlemeler öğrettik, oyunlar oynadık ve ülkelerimizi anlattık.

Bana göre Erasmus birlik olmak, bir olmak, özgün olmak demektir. Yaşadıklarımızı öğrenmek ve içselleştirmek muhteşemdi. Umarım birçok insan bu tür projelere katılma şansına sahip olur.”

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın