niceaassociation@gmail.com

info@niceader.org.tr

ÜYE OL
"extremely Together Against Extremism" (Exıt) Adlı 9 Günlük Training Course Programımız 7-16 Ağustos Tarihleri Arasında Bonn, Almanya'da Gerçekleştirildi.
Buradasınız: Anasayfa / Bizden Haberler
31 Ağustos 2023, Perşembe
"Extremely Together against Extremism" (EXIT) adlı 9 günlük training course programımız 7-16 Ağustos tarihleri arasında Bonn, Almanya'da gerçekleştirildi.

Niceader olarak ortağı bulunduğumuz ‘Extremely Together against Extremism (EXIT) adlı 9 günlük training course programımız 7-16 Ağustos tarihleri arasında Bonn, Almanya'da gerçekleştirildi.

Erasmus+ Eğitmeni olan ve aynı zamanda derneğimizin Kurucu Ortağı Serpil Karakiraz ve Kalkınma Aktivisti Dr. Hossain Abdul Hai, teknik oturumları yönetti. LLD e.V. Başkanı Dr. Ibrahim Muritala, Chief Executive Officer Segun Ajibola ve Proje Yöneticisi Natasha Shrestha da dahil olmak üzere diğer katılımcılar da oturumlara konuşmacı olarak katıldılar.

Kuzey Makedonya, Yunanistan, Ermenistan, Gürcistan ve Almanya olmak üzere 5 ülkeden gençlik kuruluşları ve kalkınma profesyonel kuruluşlarının toplam 25 temsilcisi bu eğitim kursuna katıldı.

Eğitim oturumları sırasında uzmanlar, Avrupa bölgesinde ve ötesinde büyük insan hareketlerine neden olan coğrafi-politik, küresel fenomenlere odaklandı ve bunlar arasında halk sağlığı ve sosyal krizler de bulunmaktaydı. Bireylerin konfor alanlarını terk ederek farklı kültürlere ve yerlere yerleştiği gözlemlendi. Bu kitlesel hareket, yeni davranış kalıplarını tanıttı ve Avrupa değerlerini sorgulattı. Farklı kültürlerin aynı mahallede bir arada yaşaması, ırkçı ve yabancı düşmanı fikirleri ve tutumları ortaya çıkardı. Bu nedenle, çeşitliliğin önemi ele alınması ve onun takdir edilip teşvik edilmesi gerekliliği gözler önüne serildi.

Eğitim kursu boyunca katılımcılar, tartışmalar, grup çalışmaları, sunumlar ve saha ziyaretleri de dahil olmak üzere çeşitli etkinliklere katıldı.

Partnerlerimiz;

- Life Learning Development e.V. (LLD)
- Armenian Progressive Youth (APY)
- United Societies of Balkans
- Center for Intercultural Dialogue Association
- International Center for Peace and Integration ICPI

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın