niceaassociation@gmail.com

info@niceader.org.tr

ÜYE OL
Sdgs 4: Kaliteli Eğitim
Buradasınız: Anasayfa / Bizden Haberler
27 Mayıs 2023, Cumartesi
SDGS 4: KALİTELİ EĞİTİM
Herkes için kapsayıcı ve eşit kaliteli eğitimi sağlamak ve yaşam boyu öğrenme fırsatlarını teşvik etmek.
SDGS 4: KALİTELİ EĞİTİM

Yoksulluk döngüsü nedir?
Yoksulluk döngüsü, bir çocuğun yoksul bir ailede doğmasıyla başlar. Bu aileler genellikle kendilerini ilerletme fırsatları yaratmak için sınırlı veya hiç kaynağa sahip değillerdir, bu da onları yoksulluk tuzağına hapseder. Kağıt üzerinde, yoksulluk döngüsü, en az üç nesil boyunca yoksul ailelerin yoksullaştığı bir olgu olarak tanımlanmıştır.

Yoksulluk döngüsü çocukları nasıl etkiler?
Çocuklar, yoksulluk döngüsünden en çok etkilenen kesimdir. Çocuklar, koruyucularına bağımlı oldukları için genç yaşta ve kaynak eksikliği nedeniyle yoksulluktan kurtulamazlar. Yoksulluk içinde yaşayan çocuklar, genellikle şunları deneyimleme olasılığı daha yüksektir: Güvenli olmayan su ve kötü hijyen nedeniyle hastalık, yetersiz beslenme, eğitim imkanlarına erişim eksikliği, yetersiz sağlık hizmeti.

Yoksulluk döngüsünü kırmaya yardımcı olan araçlardan biri: Eğitimdir.
Yoksulluğun sona erdirilmesine en büyük katkı sağlayanlardan biri, çocukların eğitim almalarını sağlamaktır. Herhangi bir çocuk için eğitim, aksi takdirde sıkıca kilitli olan geleceğe kapıları açabilir. Okula gitmeyen çocuklar, sömürü ve erken evlilik riskiyle daha fazla karşı karşıyadır. Büyüdüklerinde çok daha düşük bir gelir seviyesine sahip olma eğilimindedirler. Bu, kendi çocuklarının geleceğini sınırlar ve böylece yoksulluk döngüsünü nesilden nesile tekrarlar. Ancak, en temel eğitim bile - okuma, yazma ve aritmetik - aksi takdirde kapalı kalacak geleceklere kapılar açabilir. Hatta temel düzeyde bir eğitim alan yetişkinler, işletme yönetimi konusunda daha iyi donanımlı olurlar - örneğin, doğru kayıtlar tutmak ve girişimlerini genişletmek için kredi temin etmek. Potansiyel iş ortaklarından gelen yazışmaları okuyabilir ve cevaplar yazabilirler. Okulda kalan kızlar, erken evlilik olasılıklarının daha düşük olduğu, genel sağlık ve refahlarına katkıda bulunan bir duruma gelirler. Çocuklarını daha etkili bir şekilde eğitebilirler ve böylece bir nesli kalkındırmaya yardımcı olurlar.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın