niceaassociation@gmail.com

info@niceader.org.tr

ÜYE OL
"skılls 4 Employabılıty" Adlı Projemiz Sonlandı!
Buradasınız: Anasayfa / Bizden Haberler
7 Eylül 2022, Çarşamba
"SKILLS 4 EMPLOYABILITY" adlı projemiz sonlandı!
Projemizin çıktılarını merak ediyorsanız haberin devamında sizler için hazırladığımız materyallere bakabilirsiniz...

Bansko, Bulgaristan'da gerçekleştirilen ve Erasmus+ programı tarafından finanse edilen "Skills 4 Employability" adlı gençlik değişim programı Bulgaristan, Romanya, Türkiye, İtalya ve İspanya'dan gençleri bir araya getirdi.

"Skills 4 Employability" adlı gençlik değişim programımız, artan genç işsizliği ile ilgili olarak Avrupa'daki gençler için covid sonrası durumun bir araya getirdiği farklı ülkelerden genç insanlar tarafından bir fikir olarak oluşturuldu. Avrupa'da COVID-19'un patlak vermesinden bu yana, özellikle gençler arasında işsizlikte doğal bir artış gördük. Euro Bölgesi'ndeki işgücü piyasası, koronavirüs pandemisi ve ilgili kısıtlama önlemlerinden ciddi şekilde etkilendi.

En savunmasız olanlar, özellikle halihazırda NEET grubuna ait olanlar olmak üzere, daha az fırsatı olan gençlerdir. Proje, katılımcıları ve yerel gençleri yukarıdaki sosyal sorunlarla tanıştırmayı, aynı zamanda gençlerin işgücü piyasasındaki rekabet gücünü artırmak için beceri ve ek nitelikler kazanmaya yönelik bir araç olarak esas olarak gönüllülük yoluyla mücadele etmek için alternatifler sunmayı amaçladı. 

Genç katılımcılar, genç işsizliği ile ilgili farklı ülkelerdeki durum, Avrupa kurumlarının genç işsizliği ile başa çıkma yöntemleri, stratejiler ve Erasmus+ ve ESC hakkında deneyim kazanma ve yetkinlik kazanma fırsatı olarak daha fazlasını öğrenme fırsatı buldular. Bu değişim gençlere ilham verdi ve onlara sorunu çözebilecekleri konusunda güven verdi, yeni fırsatlara karşı ufuklarını açtı, gençlerin çoğu staj ve gönüllü pozisyonlar buldu (ESC); projemiz genel olarak onları daha bilgili ve yeni bilgi ve fırsatlar için istekli hale getirdi. 

Projenin bir diğer amacı, farklı ülkelerden gençler arasında hoşgörü ve anlayış oluşturmak ve yine çok değerli olan çok kültürlü bir ortamda çalışma fırsatı yaratmaktı. Projeye katılan birçok genç, çeşitli engellerle karşılaşıyordu, ancak proje onlara ilham verdi ve onları güçlendirdi, birçoğuna beceri ve yeterlilikler edinmeleri için farklı bir bakış açısı sağladı ve aynı zamanda gönüllülüğün değerini – daha büyük bir şeyin parçası olmanın – benimsemelerini sağladı. 

Proje, katılımcılar için öğrenme, yeni bağlantılar, bilgi ve fırsatlar için bir platformdu ve birçok yeni beceri, bilgi ve yetkinlik geliştirmelerine izin verdi. NEET grubunda bulunan genç insanlar(3ü İtalya'dan) örnek olarak, nu onlar için kişisel bir dönüşüm ve değişim kapısıydı ayrıca iş bulma şansını artırmak için becerilerini geliştirmenin bir yoluydu. NEET grubunda bulunan insanların 2'si yakında zamanda İtalyan Sivil Servis Programına katılacak ve Bulgaristan'dan 1 katılımcı aktif olarak ESC projesini aramakta. Kırsal alandan genç insanlar için, Erasmus+ ve ESC programlarının sonsuz fırsatları hakkında yeni bilgiler edinmek, becerilerini geliştirmeleri ve kişisel gelişimleri için yeni fırsatların kapısını açma noktasında en önemli rolü oynadı. 

Projemiz genç insanların büyük bir bölümünde yararlı etkiler bıraktı; 

- yeni bilgi kaynakları, 

- motivasyon,

- yeni fırsatlar,

- kaliteli gençlik bilgilerine erişmek için kanallar(Eurodesk, European Youth Platform, Erasmus+ snd, ESC platforms and many others).

Gençlik değişim programımız boyunca ve sonrasında, genç katılımcılar deneyimlerini, bilgilerini, eğitim serüvenlerini paylaşmak için bazı görsel proje sonuçları oluşturdular;

1- Online Dergimiz

2- Podcast

3- Röportaj-1

4- Röportaj-2

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın