niceaassociation@gmail.com

info@niceader.org.tr

ÜYE OL
#youth4Genderequality Gençlik Değişim Projesi Katılımcı Röportajı!
Buradasınız: Anasayfa / Bizden Haberler
23 Haziran 2022, Perşembe
#Youth4GenderEquality Gençlik Değişim Projesi Katılımcı Röportajı!
10-18 Haziran 2022 tarihleri arasında Bulgaristan’da gerçekleştirilen #Youth4GenderEquality adlı gençlik değişim projesi katılımcılarımızla röportaj yapıldı!
#Youth4GenderEquality Gençlik Değişim Projesi Katılımcı Röportajı!

10-18 Haziran 2022 tarihlerinde Bulgaristan Bansko'da gerçekleştirilen #Youth4GenderEquality gençlik değişim projesine katılan katılımcılarımızla röpörtaj yapıldı. Yapılan röportajlarda takım çalışmasına, dostluklara, proje konusuna ilişkin aktivitelere ve eğlenceli anlara dikkat çekildi. 


"Benim için o kadar farklı bir deneyim oldu ki nasıl yazarım bilmiyorum. Grupta en çok dikkatimi çeken herkesin birbirini korkunç istekli bir şekilde desteklemesi oldu, azıcık takılsa konuşurken hep beraber kucak dolusu alkışladık, her sabah ağız dolusu kahkahalarla selamlaştık, öğrendik, paylaştık, aynı fikirde olmasakta ülkeleri ya da karakterleri karıştırmayıp fikri tartışmayı ve uzlaşmayı başardık, hediyeleştik, insana insan olduğu için değer verildiğini gördük, sarıldık ve ayrılırken gerçekten ağladık insanlar eve dönerken ne yapacağımı bilemiyorum diye veda etti birbirine, vel hasıl çok güzeldi..."

"Bambaşka ülke ve kültürlerden insanlarla ortak bir paydada buluştuğumuz birlikte gülüp birlikte eğlendiğimiz inanılmaz bir deneyim oldu benim için. Proje süresince cinsiyet eşitsizliği, kadına şiddet ve aile içi şiddet gibi konularla ilgili tecrübe ve gözlemlerimizi paylaştığımız, bu konularla ilgili çözüm ve yardım önerileri geliştirmeye çalıştığımız bu projede dikkatimi çeken en önemli şey, bu sorunların maalesef ki katılımcı ülkelerin tamamında var olduğu gerçeği oldu. Tabi ki her ülkenin bu tür konularla ilgili aldığı tedbirler ve verdiği tepkiler birbirinden çok farklıydı ancak bunların her ülkede olduğunu görmek bu olumsuzlukların son bulması için el ele vererek hep beraber çalışmamız gerektiğini fark etmemi sağladı. Proje oturumları dışında yemek masasında yaptığımız neşeli sohbetlerimizi, kültür gecesinde flamenkodan sirtakiye oradan damat halayına bağladığımız muhteşem danslarımız, gece küçücük bir masaya sığışıp bağır çağır söylediğimiz Shakira şarkıları asla unutamacağım anılar olarak kalacak. Bu projeye katılmamı sağlayarak böyle harika dostlar ve anılar edinmeme vesile olan Niceader'e sonsuz teşekkürler.

"Bu projeye hiç aklımda olmayan bir zamanda tüm beklentilerimi bir kenara bırakarak gittim. Ama bu yol ya bana hayal bile edemeyeceğim bir deneyim sundu. 1 haftalık serüvenimde dünyanın dört bir yanında kapısını çalabileceğim dostlar edindim. Birlikte güldük, birlikte ağladık.. Bu serüvende insan da kazandım, deneyim de. Bana bir hafta değil de sanki aylar geçmiş gibi hissettirdi. Bu deneyimi sözcüklere dökmem bile zor ancak kısaca özetlemem gerekirse birisinin üzüntüsü hepimizin derdi mutluluğu ise hepimizin sevinci oldu. Çok şey paylaştık, çok şey öğrendik en önemlisi de yeni bir bakış açısı kazanmak idi. Bir hafta kısa bir süre de olsa tüm bu insanlar sayesinde ülkeme aynı kişi olarak dönmediğimi fark ettim. Gerçekten çok kez iyi ki dediğim bir proje oldu."

"Projeye daha önce planlamadığım, ani bir şekilde katılma imkanı buldum. Benim ilk projem olacaktı ve oraya gidene kadar beklentilerimi çok da yüksek tutmamaya çalışmıştım. Ancak hiç hayal bile edemeceğim arkadaşlıklar, dostluklar kurdum orada.Birimizin derdi hepimizin derdi haline gelmişti sanki.Birimiz mutluyken hepimiz mutluyduk.Tahmin bile edemeceğim bir tecrübe, bir bilgi birikimiyle döndüm ülkeme.Tabi ki son gün ayrılmak çok zor oldu...O duyguları kelimelere dökmek oldukça zor olsa da iyi ki gitmişim, iyi ki gitme imkanı bulmuşum dedirten bir proje oldu benim için.Oradan ayrılırken aynı kişi olarak dönmediğimi,farklı deneyimler kazanan, yeni dostlar edinen bir kişi olarak döndüğümü kendime her zaman hatırlatacağım."

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın