Seed(Social Enterpreneurship Education Development) Projesinin İlk Eğitimi Tamamlandı!
11 Nisan 2022, Pazartesi
SEED(Social Enterpreneurship Education Development) projesinin ilk eğitimi tamamlandı!
Erasmus+ programı tarafından finanse edilen ve 4 ülke (Finlandiya-Kuzey Makedonya-Türkiye-İspanya) ortaklığında yürütülen SEED (Social Enterpreneurship Education Development-Sosyal Girişimcilik Eğitiminin Geliştirilmesi) projesinin ilk eğitimi 4-9 Nisan 2022 tarihleri arasında Finlandiya’nın Kaajani kenti yakınlarında bir çiftlik evinde gerçekleştirildi.

İlk olarak proje ortağı ülkelerde Sosyal Girişimciliğin ne düzeyde yaygın olduğu,  bu konuda yürütülen çalışmalar, politikalar ve iyi uygulamalar gibi ülke bazlı raporlar sunuldu. Daha sonra ev sahibi kurum tarafından gençlere Sosyal Girişimcilik eğitimi verilirken kullanılabilecek farklı yöntem, teknik ve araçlarla çeşitli grup çalışmaları uygulamalı olarak gösterildi. Bunlardan en ilginci Mavi Bloklardı.

Eğitimde Mavi Blok adı verilen ve büyük lego parçalarına benzeyen, hem erişkinlerin hem de çocukların oynayabilecekleri bir atölye yapıldı. İki gruba ayrılan katılımcılardan, birer sosyal girişimcilik fikri geliştirmeleri ve Mavi Blokları kullanarak bu fikirlerin prototiplerini yapmaları istendi. Ve tabii ki bütün bunlar bir zaman disiplini içerisinde yapıldı. Atölye çalışması sonucunda; sosyal girişimciliğin ilk aşaması olan fikrin ortaya çıkmasından hayata geçirilmesine kadar yapılması gerekenler adım adım anlatıldı ve faklı metodolojilerle uygulamalar yapıldı.

Projenin son gününde Kaajani’den ayrılan ekip arkadaşlarımız Halil Çakır ve Abdurrahman Temelli, bir gece Helsinki’de de kalarak hem başkenti gezerek farklı kültürleri tanıma fırsatı buldu.

Projenin bundan sonra ki toplantısının yapılacağı Kuzey Makedonya’da görüşmek dileğiyle..